Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Balaton Bulletin hírlevélben is megjelent egy cikk (10. old.) a LEHUA projektről angolul.

A Balaton Bulletin a Balaton Csoport nemzeközi hírlevele.

Letöltés: Balaton Bulletin 2019. April

DSC09052 (Nagy)

A Milvus Csoport 2018 őszén több alkalommal ismertető és népszerűsítő foglalkozásokat, workshopokat szervezett a LEHUA – Tanuljunk emberséget az állatoktól! (2016-3-HU01-KA205-002032) nemzetközi projekt keretén belül.

Első alkalommal a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Biológia és Geológia kar épülete szolgált helyszínül, ahol többnyire felnőttoktatás terén érdeklődő biológia és pszichológia szakos hallgatók vettek részt. A kétnapos rendezvényen jelen volt a magyarorszszági partnerszervezet 3 tagos küldöttsége, nekik lehetőségük nyílt betekintést nyerni a későőszi botanikus kert nyújtotta érdekességekbe is. Ezt a kétnapos program november 16-17-én került megrendezésre Komáromi Réka és Papp Judith vezetésével.

IMG 4140

2018 augusztusában zajlott az egyik legfontosabb esemény a LEHUA projekten belül, hiszen újabb 5 szerencsés résztvevőnek volt lehetősége egy egyhetes tréning formájában elmerülni az érzelmi intelligencia fejlesztésének bugyraiban, ráadásul az állatokkal és a természettel való kapcsolódás erősítésén keresztül. Ez az esemény, illetve ennek eredményei határozták meg az év további részét a LEHUA projekt szempontjából, hiszen elkészültek azok a szellemi termékek, amit az elmúlt másfél év során finomítottunk:

  1. Jó Gyakorlat Gyűjtemény, amely több mint 40 oldalnyi érétkes játékot és gyakorlatot tartalmaz
  2. Tréningvázlat, amelyet modulonként, vagy egy egyhetes tréning formájában ajánlunk elvégezni
  3. Tréneri kézikönyv, amely segítségével trénerek, ifjúsági munkások, pedagógusok egyaránt képesek a tréningvázlatban feltüntetetteket nagy biztonsággal végig vezetni
  4. Résztvevői kézikönyv, amely a résztvevők tudásának és készségeinek elmélyítéséhez nyújt hathatós segítséget, amelyet a tréningen végzett munka után bármikor elvégezhetnek

LEHUA 2018 10 18 (29)A Rogers Alapítványban 2018 ősze során egy átfogó programsorozatot szerveztünk a LEHUA – Tanuljunk emberséget az állatoktól (2016-3-HU01-KA205-002032) című nemzetközi projektünk népszerűsítése céljából. A programokat igyekeztünk úgy alakítani, hogy több műfajban, többféle célcsoportot is elérhessünk.

Elsőként elindítottunk egy hatalkalmas zárt csoportot, amelyen 9 szakembernek (tanítók, szaktanárok, pszichológusok, valamint környezeti és természetvédelmi szakemberek) nyílt lehetősége megismerkedni a projektben kidolgozott egyhetes tréning moduljaival. A csoportfoglalkozások október 4-e és november 15-e között kerültek megrendezésre a Fővárosi Állat- és Növénykertben,

Hogyan segít az egymással és a környezetükben élő állatokkal való találkozás jobban megismerni önmagunkat?

Egy hetes önismereti tréningünk tréneri kézikönyve, melyet elsősorban 13-29 éves fiatal felnőttekkel foglalkozó szakembereknek (tanároknak, trénereknek, táborszervezőknek, ificsoportok vezetőinek) ajánlunk.

A tréningcsomagot egy, a résztvevőknek kiosztható munkafüzet és egy összefoglaló tréningvázlat teszi teljessé.

Tréneri kézikönyv - magyarul

Lesson Plans - English

Pentru Formatori - Romanian

Prirucka pretrenerov - Slovak