MILVUS2017 október 9-én és november 21-én kerültek megrendezésre a Milvus Csoport által szervezett Multiplikációs Események. Míg az októberin nagyobb hangsúlyt fektettünk a Jó gyakorlat gyűjtemény bemutatására, több játék, tevékenység tesztelésére, addig a novemberi eseményen a tréning anyag bemutatása és megvitatása volt a központban.

Az első esemény a marosvásárhelyi Vármúzeum konferencia termében zajlott, itt 12 külsős és 5 Milvus Csoport képviselője vett részt. A tevékenységek egy része természetközelibb környezetben, a vár udvarán zajlottak. A résztvevők különböző egyesületek részéről voltak, mint pl. Outward Bound Romania, Adept Foundation, Schubz nevelési központ, Marosvásárhelyi Állatkert, Joseph Haltrich Líceum Segesvár, Művészeti Egyetem. Szívesen részt vettek minden tevékenységekben, sőt új ötletekkel gazdagították ezeket. Egyik kedvenc játék a denevérek tájékozódása volt, ahol a visszajelzések alapján 2 variációval kibővíthettük a Best Practice Collection-t.

A második eseményt egy Facebook event segítségével hirdettük meg és itt 10 külsős és 2 Milvus Csoport képviselő volt jelen. A résztvevők a Zöldfény Alapítványt, Marosvásárhelyi Állatkertet, Kulcs Szociálpedagógusok Egyesületét képviselték. A projekt és partnerek bemutatása után, röviden vázoltuk a megrendezésre kerülő februári tréning anyagát, a struktúráját és kipróbáltunk több tevékenységet is a leírtak közül. A legnagyobb sikere a tapintós doboznak volt (Érzékek dobozának neveztük) amiben csiga és kagyló háztól, az őz agancsáig sok mindent fel lehetett ismerni a tapogatás segítségével, még a madár fészekanyagot is.

A résztvevők kézhez kapták a pályázat rövid bemutatóját, illetve a projekt bemutató szórólapot.

Mindkét esemény a visszajelzések begyűjtésével zárult.