tandemA TANDEM, n.o. , egy fejlesztő és képző non-profit szervezet, amely 2009 augusztusában alakult Pozsonyban. Jelenlegi székhelye Komárom. A TANDEM megnevezés egy mozaikszó. Minden betű egy, a szervezet által képviselt értéknek felel meg: T-tudatos, A-alternatív, N-nem-formális, D-dinamikus, E-emberközpontú, M-megerősítő.

Ezen értékek mentén tartunk egyéni és csoportos fejlesztéseket különböző célcsoportoknak: iskoláknak, közösségeknek és szervezeteknek. 2012 óta foglalkozunk pályaorientációval általános és középiskolákban, illetve karrier-tanácsadással az egyetemeken. A „Mesterségem cíMerre?” pályaválasztási programunk 2013-ban elnyerte a Euroguidence Slovakia karriertanácsadói díját a legjobb szolgáltatás kategóriában. A pályaorientáció mellett nyújtunk fiataloknak képzést biztonságos internethasználat (Virtuális intimzóna), a DiNaMit? – „Diákok Na Mit csináljunk?” programunk pedig a diákönkormányzatok hatékonyabb működését segíti. A pedagógusoknak módszertani workshopokat tartunk a nem formális eszközök használatáról az oktatásban. Pozsonyban és Nyitrán „Osztályfőnök szerepe” néven kurzust tartunk leendő pedagógusoknak a csoportdinamika jelenségeiről az osztályközösségben. Ikolánkban nyújtott programjainkért 2014-ben elismerést kaptunk az Orange Alapítványtól (oktatás kategóriában 2. helyezés az Orange Alapítvány Díjában).

A képzéseken és tréningeken kívül kutatásokat is végzünk, 2014-ben és 2015-ben az oral history jegyében idős emberek élettörténeteit gyűjtöttük a Csallóközben és Gömörben, melyet 2 kötetben ki is adtunk. Elsődleges célcsoportunk a középiskolás és általános iskolás diákok, akikkel iskolai környezetben, ám nem formális metódusokkal kalauzolunk az önismeret világában. Célunk, hogy a fiatalok tudatosan hozzanak döntéseket, és fontosnak tartsák a saját maguk önismereti fejlődését, amely kapcsolataik minőségének javulását hozzák eredményül. A témák, amelyeket előnyben részesítünk a diákok esetében: pályaorientáció és karriertanácsadás, a csapatépítés osztályközösségen belül, a biztonságos internethasználat, a projektmenedzsment, illetve a felelős állampolgárrá nevelés a diákönkormányzatokban végzett munka által.

Másodlagos célcsoportunk a pedagógusok, diákokkal foglalkozó fiatal felnőttek és a szülők, akik fejlesztése tematikus és módszertani képzéseken keresztül történik annak érdekében, hogy a középiskolás és általános iskolás diákokkal való önismereti munka, rendszerszinten kerülhessen megerősítésre, annak reményében, hogy az önismereti munkával való változás hosszú távon is fenntarthatóvá váljon. Ebben nagyon nagy segítségünkre szolgál a nem-formális módszertan etikai háttere, amelyben a partnerségi szemlélet, illetve a visszajelzés kultúrájának megerősítése szolgáltatja a két legalapvetőbb gyökerét a fenntarthatóságnak.

Projekt oldal a Tandem, n.o. weboldalán: LEHUA

Iroda:

Duna rakpart 12. - a Danubius kollégium épülete, 1. emelet 209.
945 01 Komárom, Szlovákia
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Web:  Tandem, n.o. 
Facebook:  Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány